Sastojci:
- 8 jaja
- 250 g šećera u prahu
- 250 g putera
- 150 g čokolade za kuhanje
- 80 g čokolade u prahu
- 4 kašike kakaoa
- 1/2 kašičice cimeta
- 5 kašika mlevenog keksa
- 4 kašike mlevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 pomorandže
Priprema:
1. Čokoladu izlomiti pa sjediniti sa puterom i otopiti na pari.
3. Posebno umutiti žumanca sa šećerom u prahu te dodati mlevene orahe, čokoladu u prahu, kakao, cimet, sok i rendanu koru pomorandže. Potom dodati otopljenu čokoladu sa puterom i polako promešati.
4. Na kraju dodati sneg od belanaca i ponovo promešati.
5. Smesu podeliti na dva dela. U prvi deo dodati prašak za pecivo, a u drugi mleveni keks.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega sipati smesu
sa praškom za pecivo. Peći u zagrejanoj rerni na 150 ºC 45 min.
7. Pečenu koru preliti pripremljenom smesom sa mlevenim keksom i ostaviti da se stegne. Kada se kolač stegne, oblikovati ga i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)