Čokoladni delikates

Čokoladni delikates

Autor: | 10/01/2014

0

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g putera
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 80 g čokolade u prahu
  • 4 kašike kakaoa
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 5 kašika mlevenog keksa
  • 4 kašike mlevenih oraha
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 pomorandže

Priprema:

1. Čokoladu izlomiti pa sjediniti sa puterom i otopiti na pari.

2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
3. Posebno umutiti žumanca sa šećerom u prahu te dodati mlevene orahe, čokoladu u prahu, kakao, cimet, sok i rendanu koru pomorandže. Potom dodati otopljenu čokoladu sa puterom i polako promešati.
4. Na kraju dodati sneg od belanaca i ponovo promešati.
5. Smesu podeliti na dva dela. U prvi deo dodati prašak za pecivo, a u drugi mleveni keks.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega sipati smesu
sa praškom za pecivo. Peći u zagrejanoj rerni na 150 ºC 45 min.
7. Pečenu koru preliti pripremljenom smesom sa mlevenim keksom i ostaviti da se stegne. Kada se kolač stegne, oblikovati ga i dekorisati po želji.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još