Sastojci:
- 5 većih jabuka
- 200 g griza
- 200 g šećera
- 1 dl ulja
- 1,5 dl mleka
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 2 vanil-šećera
- 50 g suvog grožđa
- 50 g šećera u prahu
Priprema:
1. Jabuke očistiti i izrendati na krupno rende.
3. Pravougaonu dublju tepsiju nauljiti i posuti brašnom, sipati pripremljenu masu, pa poravnati kako bi kolač bio podjednake debljine.
4. Rernu ugrejati na 200 ºC, te staviti kolač da se peče dok ne porumeni.
5. Pečen kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Kada se kolač ohladi, iseći ga na kocke i posuti šećerom u prahu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)