Ovo rade supermodeli pre važnih događaja: Primenite brzi režim detoksikacije i izbacite višak tečnosti

Ovo rade supermodeli pre važnih događaja: Primenite brzi režim detoksikacije i izbacite višak tečnosti

Autor: | 30/12/2015

0

Da biste izravnali stomak kako biste mogli da obučete novogodišnju haljinu biće vam potrebno svega 24 sata, a za to postoji nekoliko detoksikacijskih dijeta kojima se podvrgavaju mnoge glumice i supermodeli pre nekog važnog događaja.

Ovi jednodnevni režimi ishrane nisu klasična dijeta već omogućavaju samo izbacivanje viška tečnosti koja "dodaje" od pola do dva kilograma.

Primer jelovnika 1:

Napravite meni od dostupnih namirnica koje ukupno sadrže 1.200 kalorija.
Doručak: Šolja nemasnog mleka, pomorandža i porcija žitarica ili: ovsena kaša sa mlekom uz dodatak iseckanih krušaka i badema.
Prepodnevna užina: kriška dinje ili pola šolje nemasnog jogurta.
Ručak: Sendvič od hleba ili peciva pravljenog od celog zrna žitarica, sa nemasnim mesom, spanaćem i grožđem ili: vegetarijanski suši ili salata od svežeg povrća.
Popodnevna užina: Nemasni jogurt sa svežim bobičastim voćem i kašikom meda.
Večera: Pola šolje smeđeg pirinča sa mahunarkama, paradajzom, lososom i voćem ili: piletina sa smeđim pirinčem sa barenim šparglama.

Primer jelovnika 2

7:00 doručak: čaša jogurta, kajgana od dva jajeta ili šolja svežeg sira.
13:00 ručak: šolja svežeg sira sa šakom škampa ili konzerva tunjevine pomešane sa malo kisele pavlake, ili nekoliko kriški dimljenog lososa sa malo krem sira.
16:00 užina: kafa sa mlekom.
19:00 večera: odaberite jednu od kombinacija koje možete jesti za ručak ili napravite poširani losos sa malo jogurta, ili omlet od dva jajeta sa malo svežeg sira.
22:00 užina: ako ste gladni, pred spavanje popijte šolju toplog mleka.

Primer jelovnika 3

Pirinčani dan: 150 grama pirinča skuvajte u puno vode i podelite na tri porcije koje ćete jesti tokom dana u jednakim razmacima od četiri do pet sati. Ujutro i uveče u pirinač možete da dodate malo povrća sa začinima, a za ručak 200 g kuvanog paradajza.

Povrtni dan: 70 g krompira i 60 g kuvanog povrća treba podeliti na tri obroka. Krompir može biti kuvan ili pečen u rerni. Povrće za prilog možete da skuvate na pari. Od začina su dozvoljeni peršun i majčina dušica.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: zdravlje

Pročitajte još

Najnovije vesti