Tart od jabuka, malina i badema

Tart od jabuka, malina i badema

Autor: | 25/12/2015

0

Sastojci za 6 osoba:

• brašno za razvijanje testa i posipanje radne površine

• 400-500 g slatkog testa
• dve Bramley jabuke (ukupne težine oko 450 g), oljuštene, sa izvađenim jezgrom i iseckane
• 75 g šećera u prahu
• 150 g svežih ili zamrznutih malina

Za glazuru:

• 50 g istopljenog putera
• 50 g brašna
• kašičica mlevenog cimeta
• 40 g žutog šećera
• 40 g izmrvljenih listića badema

Posuti radnu površinu brašnom i razviti testo do debljine kovanog novčića. Iseći šest krugova i staviti u šest modlica za tart, lagano pritiskajući ivice uz modlu kako bi testo lepo naleglo na svaku od njih. Odstraniti višak testa, dno probušiti viljuškom na nekoliko mesta i ostaviti u frižider da odstoji deset minuta.

Zagrejati rernu na 200 stepeni C. Posle deset minuta poređati testo u tepsiju, prekriti papirom za pečenje i peći u rerni osam minuta. Zatim skinuti papir i peći još pet do sedam minuta dok ne dobije zlatnu boju. Dok se testo peče pripremiti fil.

Staviti jabuke i mleveni šećer u šerpu, prekriti poklopcem i kuvati na vatri srednje jačine uz povremeno mešanje desetak minuta ili dok jabuke ne omekšaju i ne puste sok.

Pošto jabuke omeknu dodati maline i kuvati dodatnih minut-dva. Čim puste sok skinuti sa vatre.

Za glazuru pomešati puter, brašno, cimet sve dok smesa ne poprimi oblik hlebnih mrvica. Potom dodati šećer i bademe.

U svako testo dodati miks od jabuka i malina i preliti glazurom. Vratiti u rernu i peći još deset minuta dok se ne zapeče i punjenje ne poprimi lepu boju.

Služiti toplo ili na sobnoj temperaturi sa slatkom pavlakom ili šlagom.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver / ThinkstockPhotos

Pročitajte još

Najnovije vesti