Sastojci za 6 osoba:
• brašno za razvijanje testa i posipanje radne površine
• dve Bramley jabuke (ukupne težine oko 450 g), oljuštene, sa izvađenim jezgrom i iseckane
• 75 g šećera u prahu
• 150 g svežih ili zamrznutih malina
Za glazuru:
• 50 g istopljenog putera
• 50 g brašna
• kašičica mlevenog cimeta
• 40 g žutog šećera
• 40 g izmrvljenih listića badema
Posuti radnu površinu brašnom i razviti testo do debljine kovanog novčića. Iseći šest krugova i staviti u šest modlica za tart, lagano pritiskajući ivice uz modlu kako bi testo lepo naleglo na svaku od njih. Odstraniti višak testa, dno probušiti viljuškom na nekoliko mesta i ostaviti u frižider da odstoji deset minuta.
Zagrejati rernu na 200 stepeni C. Posle deset minuta poređati testo u tepsiju, prekriti papirom za pečenje i peći u rerni osam minuta. Zatim skinuti papir i peći još pet do sedam minuta dok ne dobije zlatnu boju. Dok se testo peče pripremiti fil.
Staviti jabuke i mleveni šećer u šerpu, prekriti poklopcem i kuvati na vatri srednje jačine uz povremeno mešanje desetak minuta ili dok jabuke ne omekšaju i ne puste sok.
Pošto jabuke omeknu dodati maline i kuvati dodatnih minut-dva. Čim puste sok skinuti sa vatre.
Za glazuru pomešati puter, brašno, cimet sve dok smesa ne poprimi oblik hlebnih mrvica. Potom dodati šećer i bademe.
U svako testo dodati miks od jabuka i malina i preliti glazurom. Vratiti u rernu i peći još deset minuta dok se ne zapeče i punjenje ne poprimi lepu boju.
Služiti toplo ili na sobnoj temperaturi sa slatkom pavlakom ili šlagom.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)