Sastojci za 4 osobe:
• pakovanje kratkog lisnatog testa od 500 g, odlediti ukoliko je bilo zamrznuto
• veća iseckana glavica crvenog luka
• sitno iseckana crvena paprika, bez semenki
• dva izgnječena čena belog luka
• 300 g oljuštenih i na kockice iseckanih jabuka bez srca
• četiri struka sveže majčine dušice, plus dodatna količina za dekoraciju
• so i sveže samleven crni biber
• 150 g kozjeg sira, sa korom, podeljenog na osam delova
• mešavina lišća za salatu kao prilog
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Lisnato testo podelite na četiri dela i svaki presavijte tako da može da se smesti u izbrazdane modle za tart. U zagrejanoj rerni pecite petnaest minuta, da poprime zlatnu boju i testo se stvrdne.
Za to vreme u tiganju zagrejte ulje i uz povremeno mešanje pržite crveni luk pet minuta, dok ne omekša. Dodajte papriku i beli luk i ostavite da se prži još tri minuta. Smanjite temperaturu, dodajte jabuke, majčinu dušicu i tri kašike vode. Posle pet minuta prženja, kada omekša, posolite i pobiberite sveže samlevenim crnim biberom.
Ovom smesom ispunite modle za tart, a odozgo stavite po dva parčeta kozjeg sira. Pecite petnaest minuta dok sir ne počne da cvrči, a jabuke omekšaju. Ukrasite majčinom dušicom. Tart poslužite topao, uz dodatak lišća za salatu.
Slične Vesti
Pročitajte još
Novogodišnja dekoracija u domu Tamare Dragičević i Petra Benčine kao iz najlepše bajke
Jelka Tamare Dragičević je prelepo ukrašena
22/12/2024
Saznajte višeNugat kuglice po receptu Nine Janković, novogodišnja poslastica koja se topi u ustima
Recept Nine Janković za nugat kuglice obožavaće cela porodica
22/12/2024
Saznajte višeSnežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)