Sastojci za 4 osobe:
• pakovanje kratkog lisnatog testa od 500 g, odlediti ukoliko je bilo zamrznuto
• veća iseckana glavica crvenog luka
• sitno iseckana crvena paprika, bez semenki
• dva izgnječena čena belog luka
• 300 g oljuštenih i na kockice iseckanih jabuka bez srca
• četiri struka sveže majčine dušice, plus dodatna količina za dekoraciju
• so i sveže samleven crni biber
• 150 g kozjeg sira, sa korom, podeljenog na osam delova
• mešavina lišća za salatu kao prilog
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Lisnato testo podelite na četiri dela i svaki presavijte tako da može da se smesti u izbrazdane modle za tart. U zagrejanoj rerni pecite petnaest minuta, da poprime zlatnu boju i testo se stvrdne.
Za to vreme u tiganju zagrejte ulje i uz povremeno mešanje pržite crveni luk pet minuta, dok ne omekša. Dodajte papriku i beli luk i ostavite da se prži još tri minuta. Smanjite temperaturu, dodajte jabuke, majčinu dušicu i tri kašike vode. Posle pet minuta prženja, kada omekša, posolite i pobiberite sveže samlevenim crnim biberom.
Ovom smesom ispunite modle za tart, a odozgo stavite po dva parčeta kozjeg sira. Pecite petnaest minuta dok sir ne počne da cvrči, a jabuke omekšaju. Ukrasite majčinom dušicom. Tart poslužite topao, uz dodatak lišća za salatu.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)