Sastojci za 6 osoba:
• tri-četiri jabuke
• 125 g maslaca
• 100 g šećera
• sok od pola limuna
• čaša mleka
• kašika kukuruznog brašna
• čaša vode
• jedno žumance, so
Zamesite testo od brašna, 80 g razmekšalog maslaca i soli. Dodajte vodu, onoliko koliko je potrebno da se zamesi testo. Napravite loptu i ostavite da odstoji dva sata. Podmažite kalup prečnika 24 cm kome se skidaju stranice. Razvucite testo i izbušite ga viljuškom da se ne bi stvarali mehurići. Pecite u zagrejanoj rerni oko deset minuta.
Za fil očistite jabuke i isecite ih na osam delova. Istopite preostali maslac, dodajte nešto više od polovine pripremljenog šećera i jabuke. Kada se sve zajedno prokuva, poređajte na pečenu koru i poprskajte sokom od limuna. Razmutite kašiku kukuruznog brašna u malo hladnog mleka, a ostatak mleka stavite da provri. Pomešajte žumance sa preostalim šećerom i zajedno sa razmućenim kukuruznim brašnom sipajte u mleko koje je provrilo.
Kuvajte sve zajedno uz neprestano mešanje. Kada se masa zgusne, sklonite je sa vatre i prelijte preko jabuka. Na kraju pospite šećerom i vratite sve u rernu da se dopeče. Izvadite i ohladite tart, te uklonite ivice kalupa.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)