Nemate u frižideru ni jaja, ni mleko, ni puter, a želite da napraviti neki brz, a fin i sočan kolač? Ovo je recept za vas.
Najbolje kod ovog recepta je što dok budete pravili kolač nećete isprljati ni puno posuđa - osim jednog pleha za pečenje, ne treba vam ni posuda za mućenje ni mikser.
Sastojci:
1 i po šoljica oštrog brašna
3 kašike kakaa (nezaslađenog)
1 šoljica šećera
1 kašičica sode bikarbone
Pola kašičice soli
1 kašičica alkoholnog sirćeta
5 kašika biljnog ulja
1 šoljica vode
Priprema:
1. Uključite rernu na 180 stepeni.
2. Nauljite četvrtasti pleh od 20 centimetara i u njemu promešajte prvih pet suvih sastojaka.
3. U smesi napravite tri udubljenja, dva mala i jedno veće. U jedno malo udubljenje ulijte alkoholno sirće, u drugo malo udubljenje ekstrakt vanile i u treću, najveće, biljno ulje.
4. Sve zalijte s vodom i promešajte da se smesa sjedini.
5. Pecite na srednjoj rešetki u rerni oko 35 minuta. Bocnite čačkalicom za proveru – ako je kolač gotov, smesa se ne lepi za čačkalicu. Pripazite samo da ne prepečete kolač.
6. Ukrasite kolač čokoladnom glazurom.
Savet: kolač možete ispeći i u okruglom kalupu i tako pretvoriti u tortu, ili u kalupima i napraviti muffine.
Prijatno!
Pročitajte još
Rokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)