Sastojci za 8-10 osoba:
• pet jaja
• 200 g kristal šećera
• 200 g mlevenih badema
• 15 g mlevenog cimeta
• 50 g listića badema
Za dekoraciju:
• šećer u prahu
• štapići cimeta tanko naseckani i listići badema
Zagrejte rernu na 180°C. Odvojte belanca od žumanaca. Potom dobro ulupajte belanca mikserom dok ne postanu sasvim čvrsta, a u drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom i ekstraktom vanile, sve dok ne postanu svetla i penasta.
U umućena žumanca postepeno dodajte mlevene bademe i cimet, vodeći računa da smesa ne izgubi na izdašnosti. Pažljivo dodajte ulupana belanca smesi od žumanaca, badema i šećera, te mešajte dok se svi sastojci ne sjedine, a da pri tom masa ostane vazdušasta.
Sipajte smesu u pripremljenu posudu za pečenje i pospite listićima badema.
Pecite u zagrejanoj rerni 35-45 minuta. Da biste bili sigurni da je kolač gotov, utisnite štapić za ražnjiće ili čačkalicu u srednji deo kolača i ako ostane čist kada ga izvučete, kolač je gotov.
Tek kada se sasvim ohladi, izvadite ga iz kalupa za pečenje, pospite šećerom u prahu i ukrasite cimetom.
Pročitajte još
Planinska vikendica Katarine Grujić oduzima dah, cena za iznajmljivanje prava sitnica
Vikendica Katarine Grujić idealna je za zimske dane
27/11/2024
Saznajte višeSlavsko predjelo po receptu Marije Veljković spremno začas, specijalitetu gosti ne mogu da odole
Recept Marije Veljković za slavsko predjelo morate isprobati
27/11/2024
Saznajte višeNajmlađi manekeni zasijali u prazničnom duhu na DexyCo reviji
Najmlađi manekeni zasijali u prazničnom duhu na DexyCo reviji
27/11/2024
Saznajte višeFestival ruskog filma – u srcu Balkana
Filmovi će biti prikazani u Beogradu, Novom Sadu i Nišu
26/11/2024
Saznajte višeDnevna soba Dragane Katić kao iz magazina, stan smešten na Karaburmi oaza njenog mira
Dom Dragane Katić uređen je po njenoj želji
26/11/2024
Saznajte višeOdržana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)