Ćufte punjene sirom

Ćufte punjene sirom

Autor: | 21/11/2015

0


Sastojci:

120 g kačkavalja po izboru, isečenog na kocke veličine oko 1 cm

1,5 kg paradajz-sosa

750 g mlevene junetine

1 glavica crnog luka, sitno seckana

1 jaje

pola šolje prezli

1 kašičica suvog origana

so i biber

Priprema:

1. Kockice sira prebacite u kesu za zamrzivač, pa ih zamrznite na 1 sat.

2. Zagrejte rernu na 150°C. Pleh obložite papirom za pečenje i premažite papir uljem.

3. U većoj činiji pomešajte prezle s 3 kašike sosa od paradajza, pa umešajte meso, luk, so, biber, origano i jaje. Od smese oblikujte loptice prečnika 5 cm, pa u svaku utisnite kocku sira, dobro je obmotavajući mesom. Složite na pleh i pecite 10 minuta.

4. U međuvremenu, ostatak sosa sipajte u šerpu, poklopite je i zagrejte do ključanja na srednjoj vatri, često mešajući. Potom ubacite ćuftice, pažljivo izmešajte, pa smanjite vatru, poklopite i kuvajte 10-15 minuta, povremeno mešajući. Poslužite uz, ako želite, pire-krompir.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/ThinkStock hellomagazin
Tagovi: hrana recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti