5 pilećih bataka bez kostiju
kašika maslinovog ulja
2 praziluka, isečena na kolutiće
so i biber
šolja pilećeg bujona
šolja kuvanog kestena, isečenih na četvrtine
2 kašike senfa
ulje za prženje
Priprema:
1. Piletinu posolite i pobiberite.
2. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i propržite piletinu oko 5 minuta sa svake strane, dok ne porumeni, pa je prebacite na tanjir.
3. Smanjite temperaturu ringle i dodajte iseckan praziluk u tiganj, pa i njega začinite solju i biberom. Pržite ga dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte 2 kašike bujona i varjačom promešajte i pogrebite ostatke s dna tiganja. dodajte i kuvani kesten, kao i ostatak bujona. Vratite i piletinu u tiganj. Poklopite tiganj i ostavite jelo da se kuva još 10-15 minuta. Na kraju dodajte i senf i poslužite pikantnu piletinu.
Pročitajte još
Rokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)