400 g tankih špageta
so, biber
luk
4 mlada luka
2 kašike maslinovog ulja
300 ml supe od povrća
200 ml pavlake
muskat
2 kašike gustina
100 g gorgonzole
70 g parmezana
50 g pekorina
100 g rikote
Priprema:
1. Špagete skuvati u posoljenoj vodi. Dobro ih ocediti.
2. Za sos oljuštiti luk i sitno ga iseckati. Mladi luk očistiti, oprati, iseći u tanke kolutove. Zagrejati maslinovo ulje u tiganju, pa propržiti stari i mladi luk.
3. Dodati supu i kiselu pavlaku. Promešati, pustiti da sos prokuva, pa dobro začiniti solju, biberom i muskatom. Lagano zgusnuti dodajući gustin.
4. Gorgonzolu iseći na komadiće, a parmezan i pekorino (tvrdi ovčji sir) sitno izrendati. Gorgonzolu, 50 g rendanog parmezana, pekorina i rikote – dodati u sos i stalno mešajući pustiti da se zgusne u krem.
5. U sos dodati kuvane špagete, promešati pažljivo, zagrejati i još jednom dodatno začiniti. Sve na dekorativan način rasporediti na tanjire, pa posuti preostalim rendanim parmezanom.
Pročitajte još
Recept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)