4 šnicle pilećeg belog mesa (grudi)
4 kašike putera
200 g šampinjona
manja glavica crnog luka, sitno iseckana na kockice
2 čena belog luka, usitnjenog
1/4 šolje brašna
2 kašike svežeg usitnjenog ruzmarina
so
biber
šolja pilećeg bujona
1/4 šolje belog vina
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 200 stepeni.
2. U velikom tiganju koji može da se zagreva i u rerni zagrejte 2 kašike putera.
3. Dodajte iseckane pečurke, crni i beli luk i pržite dok ne omekšaju, pa prebacite u činiju.
4. Pomešajte brašno, ruzmarin, so i biber u posebnoj činiji.
5. Preostao puter zagrejte u tiganju na srednjoj temperaturi dok se ne istopi.
6. Uvaljajte piletinu u mešavinu s brašnom i stavite u zagrejan puter.
7. Pržite piletinu dok ne porumeni, pa prebacite u posudu s pečurkama.
8. Preostalo brašno sipajte u tiganj da upije tečnost preostalu od prženja piletine. Postepeno u tiganj sipajte i pileći bujon i vino konstantno mešajući da se ne stvore grudvice. i pojačajte temperaturu.
9. Kada smesa u tiganju počne da struji sklonite je sa vatre, pa dodajte pečurke i piletinu i ravnomerno rasporedite po tiganju.
10. Tiganj stavite u rernu i pecite u zagrejanoj rerni 30-40 minuta dok se sos ne zgusne.
11. Gotovo jelo poslužite uz svežu salatu, krompir ili pirinač.
Napomena: Koristite tiganj koji može da se zagreva u rerni (bez plastičnih delova) ili manji pleh.
Pročitajte još
Recept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)