Pileća supa sa nudlama i đumbirom

Pileća supa sa nudlama i đumbirom

Autor: | 28/09/2015

0

Sastojci

100 g nudli

1 supena kašika maslinovog ulja
1 veliki iseckanog crnog luka
1 supena kašika oljuštenog i iseckanog svežeg đumbira
1 šargarepa oljuštena i iseckana
1 čen belog luka, iseckan
4 šoljice pileće supe
2 supene kašike soja sosa (sa umanjenom količinom soli)
450 g očišćenih pilećih grudi
1 šoljica iseckanog edamera
1 šoljica mleka od soje
¼ šoljice iseckanog svežeg peršuna
Uputstvo za pripremu:

Priprema

Napunite ¾ šerpe vodom i ostavite da proključa, ubacite nudle i kuvajte dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Iscedite i ostavite ih sa strane. U drugu veliku ugrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Stavite crni luk i kuvajte dok ne omekša, oko 4 minuta. Dodajte đumbir i šargarepu i kuvajte još 1 minut. Dodajte beli luk i kuvajte jos 30 sekundi, ne dozvolite da dobije braon boju. Sipajte pileću supu i soja sos i sačekajte da proključa, a zatim dodajte piletinu i edamem i čekajte dok ne proključa. Smanjite temperaturu i i sačekajte dok se meso ne skuva i i dok edamer ne omekša, oko 4 minuta. Na kraju pomešajte nudle i sojino mleko sa ovom smešom i kuvajte još malo, ali pazite da ne krene da ključa.

Sklonite posudu sa šporeta i sipajte peršun. Sipajte supu u odvojene tanjire i poslužite odmah.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti