Sastojci
100 g nudli
1 veliki iseckanog crnog luka
1 supena kašika oljuštenog i iseckanog svežeg đumbira
1 šargarepa oljuštena i iseckana
1 čen belog luka, iseckan
4 šoljice pileće supe
2 supene kašike soja sosa (sa umanjenom količinom soli)
450 g očišćenih pilećih grudi
1 šoljica iseckanog edamera
1 šoljica mleka od soje
¼ šoljice iseckanog svežeg peršuna
Uputstvo za pripremu:
Priprema
Napunite ¾ šerpe vodom i ostavite da proključa, ubacite nudle i kuvajte dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Iscedite i ostavite ih sa strane. U drugu veliku ugrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Stavite crni luk i kuvajte dok ne omekša, oko 4 minuta. Dodajte đumbir i šargarepu i kuvajte još 1 minut. Dodajte beli luk i kuvajte jos 30 sekundi, ne dozvolite da dobije braon boju. Sipajte pileću supu i soja sos i sačekajte da proključa, a zatim dodajte piletinu i edamem i čekajte dok ne proključa. Smanjite temperaturu i i sačekajte dok se meso ne skuva i i dok edamer ne omekša, oko 4 minuta. Na kraju pomešajte nudle i sojino mleko sa ovom smešom i kuvajte još malo, ali pazite da ne krene da ključa.
Sklonite posudu sa šporeta i sipajte peršun. Sipajte supu u odvojene tanjire i poslužite odmah.
Pročitajte još
Recept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)