Kritski bataci

Kritski bataci

Autor: | 23/09/2015

0

Kada kupujete suve šljive, obratite pažnju na njihov kvalitet. Treba da budu mesnate, sjajne, relativno meke i bez tragova plesni. Ukoliko kupujete industrijski zapakovane suve šljive, najbolje je da birate one koje su u providnom, dobro zavarenom pakovanju, koje će očuvati sočnost plodova, a vama omogućiti uvid u kvalitet.

Sastojci

500 g pilećih bataka
80 g dimljene slanine
200 g suvih šljiva
50 g indijskog oraha
150 g crnog luka
150 ml belog vina
1 kašika maslinovog ulja
200 g palente
400 ml pilećeg bujona
so
biber

Priprema

Na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckanu dimljenu slaninu, dodati batake i propržiti sa svih strana da dobiju zlatnu boju. Dodati iseckani crni luk i dinstati desetak minuta. Pred kraj dodati iseckane suve šljive i indijski orah, promešati i naliti belim vinom. Zagrejati bujon i kad proključa dodati palentu i začine pa kuvati dok se ne zgusne. Na tanjir servirati batake i pripremljenu palentu.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti