Kada kupujete suve šljive, obratite pažnju na njihov kvalitet. Treba da budu mesnate, sjajne, relativno meke i bez tragova plesni. Ukoliko kupujete industrijski zapakovane suve šljive, najbolje je da birate one koje su u providnom, dobro zavarenom pakovanju, koje će očuvati sočnost plodova, a vama omogućiti uvid u kvalitet.
Sastojci
500 g pilećih bataka
80 g dimljene slanine
200 g suvih šljiva
50 g indijskog oraha
150 g crnog luka
150 ml belog vina
1 kašika maslinovog ulja
200 g palente
400 ml pilećeg bujona
so
biber
Priprema
Na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckanu dimljenu slaninu, dodati batake i propržiti sa svih strana da dobiju zlatnu boju. Dodati iseckani crni luk i dinstati desetak minuta. Pred kraj dodati iseckane suve šljive i indijski orah, promešati i naliti belim vinom. Zagrejati bujon i kad proključa dodati palentu i začine pa kuvati dok se ne zgusne. Na tanjir servirati batake i pripremljenu palentu.
Pročitajte još
Recept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)