Paprika punjena sirom

Paprika punjena sirom

Autor: | 20/09/2015

0


Sastojci:

60 g tosta
30 g maslaca
80 g praške šunke
30 g mladog luka
1 paradajz
150 g crvene paprike
200 g masnog krem sira
60 ml slatke pavlake
1 žumance
kašika seckanog peršuna
čen belog luka
so, biber
8 malih zelenih paprika (po 80 g)
25 g parmezana
80 ml supe (kocka)

Priprema:

1. Iseckati tost hleb na kockice i prepeći ga na 20 g rastopljenog maslaca. Iseckati prašku šunku. Mladi luk iseckati na kolutove, a paradajz na male kockice. Crvenu papriku iseći na kockice takođe.

2. Izmešati sir sa pavlakom i žumancetom, pa dodati šunku, paradajz, papriku, mladi luk i peršun. Iseckati beli luk i takoođe ga dodati, zajedno sa kockicama hleba. Posoliti i pobiberiti. Od zelenih paprika odseći kapice, očistiti ih od semenki i napuniti ih smesom od sira (kapice po ćelji takođe iseckati i umešati u smesu).

3. Zagrejati rernu na 190 stepeni. Poređati paprike u nauljeni pleh, posuti parmezanom i preliti preostalim rastopljenim maslacem. Naliti supom i peéi oko 20 minuta.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Stvarukusa hellomagazin
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti