Sastojci
1,5 kg pilećih krilaca
50 ml kečapa
1 kašičica čilija u prahu
2 kašike gustog, grčkog, jogurta
1 kašičica karija
1 kašičica đumbira u prahu
2 kašičice biozačina
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 kašika meda
2 kašike majoneza
Priprema
Sve sastojke za marinadu staviti u dublju posudu i dobro ih sjediniti. Razdvojiti krilca od batačića. Staviti meso u marinadu i dobro utrljati marinadom svako parče mesa. Poklopiti posudu i ostaviti je u fržider, na sat vremena. Uzeti odgovarajuću posudu za pečenje i dno prekriti pek papirom. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Izvaditi posudu sa mariniranim mesom i izručiti u pleh za pečenje, zajedno sa marinadom. Staviti da se peče. Kada gornja strana porumeni, izvaditi pleh, preokrenuti meso da bi obe strane dobile rumenu boju. Poslužiti sa prilogom i salatom, po ukusu.
Pročitajte još
Recept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)