450 g melevene ćuretine
1 veća tikvica, rendana
2 struka mladog luka, sitno iseckana pera
1 veće jaje
2 kašike sitno iseckane nane
2 kašike sitno iseckanog peršuna
1 čen belog luka, usitnjen
kašičica usitnjene morske soli
1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
1/ kašičice kajenskog bibera
1/2 kašičice mlevenog kumina (po želji)
Sos od jogurta
200 ml jogurta
rendana kora jednog limuna
sok jednog limuna
kašika maslinovog ulja
1/2 kašičice usitnjene morske soli
1/4 kašičice mlevenog crnog bibera
malo iseckanog mladog luka za dekoraciju
Priprema
1. U manjoj posudi pomešajte sve sastojke za sos, dobro promešajte i ostavite sa sa strane.
2. U većoj posudi promešajte sastojke za pljeskavice. Vlažnim rukama oblikujte pljeskavice.
3. Zagrejte kašiku maslinovog ulja u tiganju i pecite pljeskavice dok ne porumene (oko 6-7 minuta sa svake strane).
4. Gotove pljeskavice poslužite uz sos od jogurta.
Pročitajte još
Rokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)