Lazanje sa spanaćem i pečurkama

Lazanje sa spanaćem i pečurkama

Autor: | 07/09/2015

0

Sastojci
500 g kora za lazanje
300 g očišćenog spanaća
400 g pečuraka
3 kašike ulja
so
biber
2 čena belog luka
300 ml mleka
2 kašike brašna

Priprema

Spanać dobro oprati i na kratko obariti u vreloj vodi. Obaren spanać ocediti i sitno iseckati. U drugoj posudi na malo vrelog ulja izdinstati sitno seckane pečurke, dodati beli luk, brašno i lagano nalivati mlekom do određene gustine. Začiniti i kuvati 3-4 minuta. U dublju vatrostalnu činiju sipati malo sosa od pečuraka, prekriti korama za lazanje, pa opet sipati malo sosa. Preko sosa staviti polovinu obarenog spanaća, malo posoliti i ponoviti postupak još jednom. Preko poslednje kore sipati preostali sos i staviti u rernu da se ispeče na 200 stepeni Celzijusovih, oko 30 minuta.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti