Sastojci
500 g kora za lazanje
300 g očišćenog spanaća
400 g pečuraka
3 kašike ulja
so
biber
2 čena belog luka
300 ml mleka
2 kašike brašna
Priprema
Spanać dobro oprati i na kratko obariti u vreloj vodi. Obaren spanać ocediti i sitno iseckati. U drugoj posudi na malo vrelog ulja izdinstati sitno seckane pečurke, dodati beli luk, brašno i lagano nalivati mlekom do određene gustine. Začiniti i kuvati 3-4 minuta. U dublju vatrostalnu činiju sipati malo sosa od pečuraka, prekriti korama za lazanje, pa opet sipati malo sosa. Preko sosa staviti polovinu obarenog spanaća, malo posoliti i ponoviti postupak još jednom. Preko poslednje kore sipati preostali sos i staviti u rernu da se ispeče na 200 stepeni Celzijusovih, oko 30 minuta.
Pročitajte još
Recept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)