Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.
Sastojci
Testo:
4 kašike brašna ili 1 čaša od 2 dcl
1 čaša šećera
1 čaša mleka
1 čaša vode (ili 2 čaše vode umesto mleka, ukoliko pravite posni)
1 kesica praška za pecivo ili 1 kašika sode bikarbone
3 kašike džema od kajsija
2 kašike kakaoa
možete dodati cimet po želji
Preliv:
džem od kajsije
1 čokolada za kuvanje
Priprema:
Sve sastojke za koru promešati i umutiti mikserom. Prethodno promešajte kašikom (varjačom) kako ne biste isprskali celu kuhinju prahom od kakaoa. Ispeći koru na 200 C stepeni.
Na vrelu koru staviti džem u željenoj količini, ali mora da se prekrije cela kora.
Čokoladu iskidati na kockice i staviti u šerpu sa malo ulja i otopiti. Potom premazati preko kore i džema od kajsije. Kolač ostaviti da se prohladi malo i staviti u frižider da se ohladi i poslužiti.
Pročitajte još
Recept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)