Grilovani plavi patlidžan sa pečenim paprikama

Grilovani plavi patlidžan sa pečenim paprikama

Autor: | 22/08/2015

0

Sastojci:

1 puna kašika suvih ribizli

pola kašike sirćeta od crvenog vina

pola kašike balsamico sirće

1 čen belog luka

2 kašike pinjola, pečenih i krupnije sečenih

so

1 do 2 velike pečene crvene babure

2 kašike maslinovog ulja

prstohvat ljute mlevene paprike

2 do 3 pune kašike sitno iseckanog peršuna

500 g plavog patlidžana

50 ml maslinovog ulja

1 kašičica mešavine suvih začina ( majčina dušica, ruzmarin, bosiljak, origano )

po ukusu so

pola kašičice belog luka u prahu

Priprema:

1. Suve ribizle staviti u jednu malu činiju i preliti ih sa obe vrste sirćeta, promešati i ostaviti sa strane

2. Paprike ispeći na roštilju ili u rerni, ispod gornjeg grejača. Ako imate paprika u zamrzivaču, koristite njih.

Očišćene paprike iseći na sitne kockice i staviti u manju zdelu a sok, koji su paprike pustile prilikom stajanja, sipati 1 do 2 kašike u iseckane paprike.

3. Beli luk oljuštiti, i staviti u avan sa malo soli i istucite u pire.

Pinjole blago propržiti na suvom tiganju,ohladiti ih i iseći na krupnije i njih ostaviti na strana, a u činiju sa paprikama dodati sitno iseckan peršun, mlevenu ljutu papriku, maslinovo ulje, beli luk ribizle sa sirćetom i sve promešati i probati da li je dovoljno slano i, ako volite da je malo više ljuto, dodati još malo ljute paprike.

4. U malu zdelicu sipati ulje, beli luk u prahu i mešavinu začina i sve dobro promešati.

Patlidžan oprati, odseći vrh i iseći na kolutove debljine od 1 centimetra.

Svaku stranu isečenog patlidžana četkicom premazati sa uljem i začinima.

Zagrejati roštilj da je dobro vruć i peći oko 3 do 4 minuta sa zatvorenim poklopcem na roštilju, okrenuti i peći još 3 do 4 minuta i drugu stranu.

5. Podeliti paprike da imate dovoljno za sve ispečene paprike i na kraju posuti sa pinjolima i ukrasiti malim listićima peršuna.

 

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti