Klasični kolači s kokosom sada u novom ruhu - sastojcima je dodat i voćni jogurt.
Sastojci:
300 g pšeničnog brašna, belog
250 g kristalnog šećera
50 g maslaca, neslanog
4 komada jaja
1 prašak za pecivo
10 kašika kravljeg mleka (3,2 odsto masti)
Glazura:
125 g maslaca, neslanog
125 ml kravljeg mleka, punomasnog
100 g čokolade za kuvanje
300 g suvog kokosa
2,5 šolje voćnog jogurta
Priprema
1. Odvojite žumanca od belanaca. Pomešajte brašno i prašak za pecivo. Žumanca pomešajte s 200 grama šećera i maslacem. Stalno mešajući, dodajte mleko, kašiku po kašiku, a zatim i malo po malo brašno. Od belanaca napravite čvrst sneg, a pred kraj dodajte 50 grama šećera.
2. Varjačom lagano umešajte sneg u testo. Namastite kalup, prelijte smesu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni pola sata na 190 stepeni. Ostavite da se ohladi pa isecite na kocke.
3. Za glazuru rastopite čokoladu, šećer i mleko. Kocke isecite na polovine, uvaljajte u glazuru pa u kokos. Između polovina stavite voćni jogurt. Prelijte ostatkom čokoladne glazure.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)