Sastojci:
2 lista oblande
2 dl vode
300 g šećera
300 g mlevenog keksa
150 g ekspandiranog pirinča
100 g mlevenih oraha
3 štangle bele čokolade
150 g crne čokolade za kuvanje
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi ušpinovati vodu i šećer.
2. Dodati izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Potom dodati ekspandirani pirinač, mlevene orahe i keks, te polako promešati.
3. Jedan list oblande premazati pripremljenim filom i prekriti drugim listom oblande.
4. Čokoladu za kuvanje otopiti na pari i preliti preko gornjeg lista oblande.
5. Pripremljen kolač staviti u frižider da se stegne, a zatim ga iseći na štangle i poslužiti.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)