Sastojci:
Za biskvitno testo:
4 jajeta
120 g šećera
60 g brašna + 30 g za posipanje tepsije
60 g gustina
20 g šećera u prahu
20 g putera
3 kašike mlevenih lešnika
Za fil:
3 dl slatke pavlake
1 šlag fiks
2 banane
Za dekoraciju:
50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Biskvitno testo:
2. Sjediniti žumanca sa 100 g šećera i mutiti mikserom dok se ne dobije bela smesa.
3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim dodati 20 g šećera i umutiti mikserom.
4. U fil od žumanaca dodati sneg od belanaca, prosejano brašno, mlevene lešnike i gustin, te polako promešati varjačom kako fil ne bi splasnuo.
5. Tepsiju dimenzije 30×30 cm premazati puterom i posuti brašnom. Sipati u nju pripremljeno testo za biskvit i posuti šećerom u prahu. Peći u zagrejanoj rerni na 160 ºC 45 min.
6. Pečeni biskvit prekriti vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. Slatku pavlaku i šlag fiks umutiti u čvrst šlag.
2. Banane oguliti i ostaviti u komadu.
Finalni postupak:
1. Biskvit premazati filom od slatke pavlake, a duž jednog kraja poslagati dve banane i urolovati.
2. Čokoladu otopiti na pari, poprskati rolat i ostaviti da se stegne.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)