Sastojci za jednu osobu:
- 220 g pilećeg filea u komadu sa kožicom
- 50 g bulgur pšenice
- 30 g kajmaka
- 30 g slanine
- dva decilitra mleka
- 20 g putera
- so
Priprema:
Pileći file u komadu izbockajte viljuškom, posolite, ispecite sa obe strane da dobije lepu zlatnu boju, a zatim ga ubacite u rernu na 200 stepeni Celzijusovih i pecite petnaestak minuta. Bulgur pšenicu skuvajte u vodi. U tiganju propržite sitno iseckanu slaninu, dodajte kuvanu bulgur pšenicu, nalijte mlekom i pustite da se kuv, dok se ne dobije kašasta struktura. Posolite po potrebi. Na kraju dodajte kajmak i puter i sve dobro povežite. Na tanjir servirajte kašu i preko nje stavite pileći file.
Recepti: kuvar Igor Belošević - restoran „Grafičar“
Foto: Mirko Tabašević
Slične Vesti
Pročitajte još
Novogodišnja dekoracija u domu Tamare Dragičević i Petra Benčine kao iz najlepše bajke
Jelka Tamare Dragičević je prelepo ukrašena
22/12/2024
Saznajte višeNugat kuglice po receptu Nine Janković, novogodišnja poslastica koja se topi u ustima
Recept Nine Janković za nugat kuglice obožavaće cela porodica
22/12/2024
Saznajte višeSnežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)