Sastojci za jednu osobu:
- 220 g pilećeg filea u komadu sa kožicom
- 50 g bulgur pšenice
- 30 g kajmaka
- 30 g slanine
- dva decilitra mleka
- 20 g putera
- so
Priprema:
Pileći file u komadu izbockajte viljuškom, posolite, ispecite sa obe strane da dobije lepu zlatnu boju, a zatim ga ubacite u rernu na 200 stepeni Celzijusovih i pecite petnaestak minuta. Bulgur pšenicu skuvajte u vodi. U tiganju propržite sitno iseckanu slaninu, dodajte kuvanu bulgur pšenicu, nalijte mlekom i pustite da se kuv, dok se ne dobije kašasta struktura. Posolite po potrebi. Na kraju dodajte kajmak i puter i sve dobro povežite. Na tanjir servirajte kašu i preko nje stavite pileći file.
Recepti: kuvar Igor Belošević - restoran „Grafičar“
Foto: Mirko Tabašević
Slične Vesti
Pročitajte još
Planinski dom Mašana Lekića, ćerke gaji daleko od beogradskog asfalta FOTO
Dom Mašana Lekića pleni planinskim šarmom
17/11/2024
Saznajte višeOblande po receptu Seke Aleksić: Idealne za slavsku trpezu, gosti će vam tražiti repete
Oblande po receptu Seke Aleksić idealne za slavu
17/11/2024
Saznajte višeOvde je sa Marinkom gradila sreću, dom Dubravke Mijatović pun uspomena
Dom Dubravke Mijatović njena je oaza mira
16/11/2024
Saznajte višeSlavski kolač po recepturi Verice Šerifović još niste probali
Slavski kolač Verice Šerifović je božanstven
16/11/2024
Saznajte višeSlavimo Đurđic! Ove običaje obavezno ispoštujte da vas ne bi pratio maler cele godine
Đurđic slavimo danas, ovo su običaji koje treba ispoštovati
16/11/2024
Saznajte višeZdrav đuveč po receptu Milice Kon poželećete da probate već danas
Recept Milice Kon za zdrav đuveč
15/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)