Piletina sa bulgur kašom

Piletina sa bulgur kašom

Autor: | 04/04/2015

0

Sastojci za jednu osobu:

- 220 g pilećeg filea u komadu sa kožicom
- 50 g bulgur pšenice
- 30 g kajmaka
- 30 g slanine
- dva decilitra mleka
- 20 g putera
- so

Priprema:

Pileći file u komadu izbockajte viljuškom, posolite, ispecite sa obe strane da dobije lepu zlatnu boju, a zatim ga ubacite u rernu na 200 stepeni Celzijusovih i pecite petnaestak minuta. Bulgur pšenicu skuvajte u vodi. U tiganju propržite sitno iseckanu slaninu, dodajte kuvanu bulgur pšenicu, nalijte mlekom i pustite da se kuv, dok se ne dobije kašasta struktura. Posolite po potrebi. Na kraju dodajte kajmak i puter i sve dobro povežite. Na tanjir servirajte kašu i preko nje stavite pileći file.

Recepti: kuvar Igor Belošević - restoran „Grafičar“

Foto: Mirko Tabašević

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još