Sastojci za jednu osobu:
- 220 g fileta orade
- 100 g spanaća
- 30 g zelenih maslina
- 30 g crnih maslina
- 30 g čeri paradajza
- 30 g kapra
- maslinovo ulje po potrebi
- sok od limuna po ukusu
- so i biber po želji
Priprema:
Filete orade očistite od sitnih kostiju, posolite, zabiberite i ispecite u tiganju. Spanać začinite po ukusu maslinovim uljem i limunovim sokom. Masline, čeri paradajz i kapar isecite na polovine, začinite sokom od limuna i narendajte malo kore. Nalijte maslinovim uljem da dobijete preliv.
Na tanjir servirajte spanać, preko njega stavite filete orade i zalijte ‘Nicoise’ dresingom.
Recepti: kuvar Igor Belošević - restoran „Grafičar“
Foto: Mirko Tabašević
Slične Vesti
Pročitajte još
Planinski dom Mašana Lekića, ćerke gaji daleko od beogradskog asfalta FOTO
Dom Mašana Lekića pleni planinskim šarmom
17/11/2024
Saznajte višeOblande po receptu Seke Aleksić: Idealne za slavsku trpezu, gosti će vam tražiti repete
Oblande po receptu Seke Aleksić idealne za slavu
17/11/2024
Saznajte višeOvde je sa Marinkom gradila sreću, dom Dubravke Mijatović pun uspomena
Dom Dubravke Mijatović njena je oaza mira
16/11/2024
Saznajte višeSlavski kolač po recepturi Verice Šerifović još niste probali
Slavski kolač Verice Šerifović je božanstven
16/11/2024
Saznajte višeSlavimo Đurđic! Ove običaje obavezno ispoštujte da vas ne bi pratio maler cele godine
Đurđic slavimo danas, ovo su običaji koje treba ispoštovati
16/11/2024
Saznajte višeZdrav đuveč po receptu Milice Kon poželećete da probate već danas
Recept Milice Kon za zdrav đuveč
15/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)