Sastojci:
1 kg očišćenih višanja
500 g lisnatog testa
Za fil:
7 dl mleka
6 kašika šećera
2 pudinga od vanile
4 žumanceta
250 g margarina
Za dekoraciju:
2 dl slatke pavlake
10 višanja
Priprema:
1. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm, a potom iseći na 10 jednakih traka.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje i poređati u njega rolnice. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene. Zatim ih izvaditi iz rerne, prekriti suvom krpom i ostaviti da se prohlade.
Fil:
1. U šerpu sipati 5 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko, puding od vanile i žumanca. Sipati u mleko i uz neprestano mešanje kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađen fil dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Na tacnu za kolač poslagati 4 rolnice sa višnjama pa ih premazati filom. Zatim ponovo staviti tri rolnice i premazati ih filom, a preko njih dve rolnice te opet premazati filom. Na kraju završiti jednom rolnicom.
2. Ceo kolač premazati preostalim filom kako bi se dobio izgled piramide.
3. Kolač dekorisati šlagom od slatke pavlake i višnjama.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)