Sastojci:
Za koru:
250 g napolitanki od lešnika
100 g margarina
3 kašike ulja
Za fil:
500 g očišćenih višanja
2 kesice želatina
1 kašika limunovog soka
4 dl voćnog jogurta od višanja
5 dl slatke pavlake
80 g šećera
50 g napolitanki sa čokoladom
400 g piškota
4 dl soka od višanja
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Kora:
2. U plastičnoj posudi sjediniti mlevene napolitanke, omekšao margarin i ulje, te ručno umesiti kako bi se dobila kompaktna smesa za podlogu.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i staviti u njega pripremljenu smesu za koru. Ručno utisnuti i oblikovati koru, a potom je staviti u frižider da se stegne.
Fil:
1. Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti da nabubri.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, a čokoladne napolitanke sitno iseckati.
3. Posebno sjediniti 2 dl soka od višanja sa šećerom i limunovim sokom, pa kuvati dok ne proključa.
4. U prohlađen sok dodati želatin, promešati i ostaviti da se ohladi.
5. Pre nego što se želatin stegne dodati voćni jogurt, šlag od slatke pavlake i polako promešati.
6. Na kraju u fil dodati oceđene višnje i seckane čokoladne napolitanke, te promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru izvaditi iz frižidera i premazati je polovinom pripremljenog fila. Prekriti redom piškota natopljenih sokom od višanja i premazati ostatkom fila. Odozgo poređati preostale natopljene piškote.
2. Pripremljenu tortu staviti u frižider da se stegne. Zatim je izvaditi iz kalupa i preliti otopljenom čokoladom.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)