Sastojci:
Za vanilice:
4 belanceta
250 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
Za fil od višanja:
150 g višanja
2 dl slatke pavlake
1 šlag fiks
Priprema:
Vanilice:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti belanca i polovinu šećera.
2. Kada sneg postane gust, dodati preostali šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
3. Pripremljen fil sipati u poslastičarski džak i istiskivati gomilice fila veličine oraha na pleh obložen papirom za pečenje.
4. Peći u poluotvorenoj pećnici kako bi para mogla da izlazi na 110 ºC 45 min.
Fil:
1. Višnje izmiksati u blenderu kako bi se dobila fina kaša.
2. Slatku pavlaku i šlag fiks umutiti u čvrst šlag. Dodati kašu od višanja i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Ohlađene vanilice širom stranom umočiti u otopljenu čokoladu i ostaviti ih na rešetkastu podlogu da se ohlade.
2. Zatim spajati po dve vanilice sa filom od višanja i staviti u frižider da se stegnu.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)