Sastojci:
Za koru:
4 jajeta
6 kašika tople vode
1 vanil-šećer
4 kašike šećera
4 kašike brašna
2 kašike gustina
1 prašak za pecivo
Za fil:
250 g malina
1 kesica želatina u prahu
1,5 dl jogurta
6 dl slatke pavlake
1 vanil-šećer
6 kašika šećera
Za dekoraciju:
3 dl slatke pavlake
Priprema:
Kora:
2. Postepeno dodavati mešavinu šećera i vanil-šećera, pa mutiti kako bi se šećer otopio.
3. Zatim dodati mešavinu brašna, gustina i praška za pecivo, i mešati dok se ne izgube grudvice.
4. U pleh obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 15 min.
5. Pečenu koru preseći uzdužno da se dobiju dve kore.
Fil:
1. Želatin preliti sa 4 kašike vode i ostaviti ga da nabubri.
2. Maline izmiksati u blenderu, sjediniti sa jogurtom i promešati. Dobijenu smesu ugrejati, dodati u nju želatin i promešati.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati šećer i vanil-šećer, pa mutiti mikserom dok se šećer ne otopi.
4. Kada fil od malina počne da se želira, dodati u njega dve trećine šlaga od slatke pavlake i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati filom od malina, preko naneti preostali šlag od slatke pavlake i prekriti drugom korom.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko gornje kore.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)