Sastojci:
Za kore:
500 g brašna
125 g margarina
1/2 praška za pecivo
50 g šećera
2 kašike kakaoa
50 g crne čokolade
1 jaje
2 kašike pavlake
Za fil I:
300 g maskarpone sira
2,5 dl slatke pavlake
200 g bele čokolade
1 vanil-šećer
1 kesica instant kapućina
Za fil II:
200 g maskarpone sira
1,5 dl slatke pavlake
80 g crne čokolade
1 vanil-šećer
Priprema:
Kore:
2. Zatim dodati šećer, rendanu čokoladu, jaje i pavlaku, pa izmesiti kako bi se dobilo glatko testo. Pripremljeno testo ostaviti u frižideru 30 min.
3. Testo podeliti na dva dela a svaki deo istanjiti oklagijom u pravougaonik. Pleh izvrnuti naopačke i obložiti papirom za pečenje, te na njega pomoću oklagije preneti jednu koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC 8 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
Fil I:
1. Posebno sjediniti 1 dl slatke pavlake, izlomljenu belu čokoladu i kapućino, pa otopiti na pari.
2. Sir sjediniti sa preostalom slatkom pavlakom i vanil-šećerom, i umutiti mikserom. Potom dodati ohlađenu smesu od čokolade i ponovo umutiti mikserom.
Fil II:
1. Sjediniti sir, slatku pavlaku i vanil-šećer, i umutiti mikserom.
2. Zatim dodati otopljenu i prohlađenu crnu čokoladu i opet umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom fila I i prekriti drugom korom.
2. Zatim naneti drugu polovinu fila I i na kraju premazati filom II.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)