Sastojci:
Za koru:
6 jaja
6 kašika brašna
6 kašika šećera
2 kašike čokolade u prahu
2 kašike kakaoa
Za beli fil:
8 dl mleka
120 g gustina
100 g bele čokolade
150 g putera
2 dl slatke pavlake
100 g šećera
150 g šećera u prahu
Za čokoladni fil:
200 g mlečne čokolade
150 g putera
5 kašika mleka
4 kašike šećera
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca, pa sa 2 kašike šećera umutiti u čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom.
3. Sjediniti smesu od žumanaca sa šamom od belanaca i promešati. Dodati brašno, kakao i čokoladu u prahu i polako promešati varjačom.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje, pa razliti u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC 12 min.
5. Pečenu koru vertikalno preseći napola.
Beli fil:
1. U šerpu sipati 6 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa gustinom, pa sipati u ključalo mleko i nastaviti sa kuvanjem uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
3. Šećer u prahu umutiti sa puterom, dodati u ohlađeni fil i izmiksati. Na kraju dodati šlag od slatke pavlake i polako promešati.
Čokoladni fil:
Sjediniti izlomljenu čokoladu, mleko, šećer i puter, pa rastopiti na pari.
Finalni postupak:
Koru premazati sa 1/2 belog fila, zatim preko njega preliti 1/2 prohlađenog crnog fila, pa isti postupak filovanja ponoviti još jednom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)