Sastojci:
Za koru:
4 jajeta
200 g šećera u prahu
2 vanil-šećera
200 g putera
100 g mlevenih badema
3 kašike ruma
120 g čokolade u prahu
rendana kora od jednog limuna
1 prašak za pecivo
3 kašike džema od kajsija
Za fil:
4 žumanceta
4 jajeta
100 g šećera
2 vanil-šećera
400 g čokolade za kuvanje
500 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
100 g čokolade za kuvanje
50 ml slatke pavlake
Priprema:
Kore:
1. Umutiti jaja sa šećerom, dodati omekšali puter i miksati dok se ne dobije ujednačena smesa.
2. Potom dodati rum, rendanu koru limuna, mlevene bademe, prašak za pecivo i čokoladu u prahu, pa polako promešati varjačom.
3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 20 min.
Fil:
1. Sjediniti jaja, žumanca i šećer, pa kuvati na pari uz neprestano mešanje oko 8 min. Zatim dodati izlomljenu čokoladu za kuvanje i mešati dok se ne rastopi.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati u ohlađeni fil od čokolade i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru vratiti u kalup za tortu, te je premazati džemom od kajsija.
2. Potom sipati fil od čokolade, poravnati i ostaviti da se stegne.
3. Posebno rastopiti čokoladu za kuvanje sa slatkom pavlakom, pa preliti preko stegnutog fila. Gotovu tortu dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)