Sastojci:
250 g piškota
2,5 dl mleka
Za fil:
1 puding sa ukusom slatke pavlake
4 dl mleka
100 g bele čokolade
100 g šećera
125 g margarina
100 g kajsija iz kompota
10 g želatina
Priprema:
Fil:
1. U šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od slatke pavlake, pa dodati u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.
3. U ohlađeni puding dodati omekšali margarin i umutiti mikserom.
4. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode, ostaviti da nabubri, a zatim dodati u fil i promešati. Na kraju dodati seckane kajsije.
Finalni postupak:
1. Piškote umakati u mleko i slagati jednu do druge na providnu prianjajuću foliju da bi se oblikovala kora u vidu pravougaonika veličine 30x25 cm.
2. Koru premazati filom od kajsija, a zatim pažljivo urolati pomoću folije. Krajeve folije stegnuti, pa sve uviti u kuhinjsku krpu i staviti u frižider da se stegne.
3. Kada se rolat stegne, raspakovati ga i iseći na parčad.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)