Fina kelj čorba

Fina kelj čorba

Autor: | 24/02/2015

0

Sastojci:

350 g kelja
3 čena belog luka
40 g putera
2 kašike brašna
3 dl mleka, ulje
1 l supe od povrća iz kocke
2 dl pavlake za kuvanje
mešavina začina

Priprema:

1. Kelj očistiti i iseći na štapiće, a zatim ga obariti u slanoj vodi kako bi omekšao. Potom ga procediti od suvišne tečnosti.
2. Beli luk izrendati na sitno rende.
3. U šerpi otopiti puter, a zatim dodati beli luk i brašno, pa kratko propržiti na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje.
4. Potom dodati kelj i promešati, a zatim postepeno dolivati supu od povrća, mleko i pavlaku za kuvanje.
5. Začiniti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi dok ne proključa.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još