Sastojci:
Za koru I:
5 jaja
10 kašika šećera
1 kašika brašna
14 kašika mlevenih oraha
70 g čokolade
110 g putera
Za koru II:
10 belanaca
15 kašika šećera
150 g seckanih oraha
100 g čokolade
Za fil I:
10 žumanaca
8 kašika šećera
2 dl mleka
100 g čokolade
375 g putera
Za fil II:
1 dl mleka
5 kašika šećera
150 g pečenih mlevenih lešnika
200 g putera
Za dekoraciju:
2 šlaga
Priprema:
Kora I:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme.
2. Potom dodavati jedno po jedno žumance i mutiti mikserom. Dodati brašno, mlevene orahe i promešati varjačom.
3. Na pari otopiti čokoladu i puter, dodati u prethodno pripremljenu smesu i polako promešati. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Kora II:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme.
2. U šlag od belanaca dodati seckane orahe, otopljenu čokoladu i polako promešati. Pripremljenu smesu sipati u okrugao kalup obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 150 ºC dok ne porumeni.
Fil I:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca, šećer, mleko i lomljenu čokoladu Kuvati na pari i mešati sve dok se ne dobije kremasta masa. Ostaviti da se ohladi, potom dodati puter i umutiti mikserom.
Fil: II:
1. U manjoj posudi sjediniti mleko i šećer, te kuvati dok ne proključa. Zatim skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
2. Dodati mlevene lešnike, puter, i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Koru I premazati filom I, prekriti korom II i ravnomerno rasporediti fil II.
2. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, premazati tortu i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)