Sastojci:
Za testo:
400 g brašna
10 g suvog kvasca
2 jajeta
3 kašike šećera
1/2 kašičice soli
100 g putera
2 dl mleka
Za premaz:
300 g džema od višanja
Za preliv:
200 g krem sira
3 kašike putera
120 g šećera u prahu
1 dl slatke pavlake
2 kašike limunovog soka
2 vanil-šećera
Priprema:
Testo:
1. Sjediniti puter i mleko, pa zagrevati na umerenoj temperaturi dok se šećer ne rastopi. Skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
2. U vanglicu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati suvi kvasac, so, šećer, 1 jaje i smesu od mleka i putera pa promešati. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno uz neprestano mešenje dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
Preliv:
1. Umutiti krem sir sa omekšalim puterom, vanil-šećerom, slatkom pavlakom, šećerom u prahu i sokom od limuna da bi se dobila fina kremasta smesa.
Finalni postupak:
1. Nadošlo testo istanjiti pomoću oklagije u pravougaonik debljine 1,5 cm. Premazati džemom od višanja i urolati. Rolnu iseći na svakih 6 cm da bi se dobili manji pužići.
2. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, pa u nju poslagati oblikovane pužiće. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.
3. Poslužiti ih tople prelivene smesom od krem sira.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)