Grčke ćufte sa suvim šljivama

Grčke ćufte sa suvim šljivama

Autor: | 10/02/2015

0

Sastojci:

500 g mešanog mlevenog mesa
2 kriške hleba
1 jaje
1 krompir
1 šargarepa
3 ravne kašike brašna
1 kašičica mlevene paprike
2 čena belog luka
3 dl ulja
5 dl soka od paradajza
80 g suvih šljiva bez koštica
mešavina začina, biber

Priprema:

1. Hleb natopiti vodom, a potom ga ocediti i izmrviti. Krompir i šargarepu obariti i izrendati na krupno rende, beli luk sitno iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, izmrvljen hleb, jaje, krompir, šargarepu, beli luk, mlevenu papriku i začine po ukusu.
3. Sve sastojke ručno izmesiti kako bi se dobila kompaktna masa.
4. Od pripremljene smese oblikovati ćuftice i u sredinu svake staviti po jednu suvu šljivu.
5. Pripremljene ćufte pržiti u dubokoj masnoći dok ne porumene. Zatim ih izvaditi na papirnu salvetu kako bi upila suvišnu tečnost.
6. U većoj šerpi na malo ulja propržiti brašno, sipati sok od paradajza, 2 dl vode i kuvati dok se ne zgusne.
7. Pripremljen sos začiniti po ukusu, dodati u njega pržene ćufte i kratko prokuvati.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još