Sastojci:
500 g mešanog mlevenog mesa
2 kriške hleba
1 jaje
1 krompir
1 šargarepa
3 ravne kašike brašna
1 kašičica mlevene paprike
2 čena belog luka
3 dl ulja
5 dl soka od paradajza
80 g suvih šljiva bez koštica
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Hleb natopiti vodom, a potom ga ocediti i izmrviti. Krompir i šargarepu obariti i izrendati na krupno rende, beli luk sitno iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, izmrvljen hleb, jaje, krompir, šargarepu, beli luk, mlevenu papriku i začine po ukusu.
3. Sve sastojke ručno izmesiti kako bi se dobila kompaktna masa.
4. Od pripremljene smese oblikovati ćuftice i u sredinu svake staviti po jednu suvu šljivu.
5. Pripremljene ćufte pržiti u dubokoj masnoći dok ne porumene. Zatim ih izvaditi na papirnu salvetu kako bi upila suvišnu tečnost.
6. U većoj šerpi na malo ulja propržiti brašno, sipati sok od paradajza, 2 dl vode i kuvati dok se ne zgusne.
7. Pripremljen sos začiniti po ukusu, dodati u njega pržene ćufte i kratko prokuvati.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)