Sastojci:
500 g krompira
150 g celera
1 šargarepa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1,2 l supe od povrća
80 g putera
1 dl neutralne pavlake
20 g parmezana
3 kašike ulja
100 g šunke
mešavina začina,
biber
Priprema:
1. Krompir, celer, šargarepu, crni i beli luk očistiti i iseći na kocke.
2. U većoj šerpi otopiti puter, dodati pripremljeno povrće i kratko propržiti. Sipati supu, poklopiti šerpu i dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
3. Omekšalo povrće procediti i izmiksati (dodati malo supe po potrebi), zatim vratiti u ostatak supe, dodati neutralnu pavlaku, parmezan i polako promešati kako bi se dobila kremasta masa.
5. Šunku iseći na trake, propržiti na malo ulja i dodati u čorbu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)