Sastojci:
Za kore:
12 belanaca
450 g šećera
300 g mlevenih oraha
6 štangli čokolade
3 kašike mlevenog keksa
1/2 kašičice soli
Za fil:
12 žumanaca
18 kašika šećera u prahu
200 g čokolade
250 g putera
Ostali sastojci:
4 dl slatke pavlake
1 kg kajsija iz kompota
Priprema:
Kore:
1. Umutiti 4 belanceta sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 150 g šećera uz neprestano mućenje dok se ne dobije čvrst šam.
2. Posebno sjediniti 2 štangle rendane čokolade, 100 g mlevenih oraha i kašiku mlevenog keksa pa dodati u šam od belanaca i polako promešati varjačom.
3. Okrugao pleh prečnika 26 cm obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 20 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil:
1. Penasto umutiti žumanca sa šećerom pa skuvati na pari uz neprestano mešanje. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.
2. Posebno umutiti puter i sjediniti sa ohlađenim filom od čokolade.
Finalni postupak:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, kajsije ocediti i iseći na kockice.
2. Tortu filovati na sledeći način: prvu koru premazati 1/3 čokoladnog fila, rasporediti po njemu 1/3 seckanih kajsija i premazati ih 1/3 šlaga od slatke pavlake. Isti postupak filovanja ponoviti još dva puta. Dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)