Čokoladna torta sa kajsijama

Čokoladna torta sa kajsijama

Autor: | 02/02/2015

0

Sastojci:

Za kore:
12 belanaca
450 g šećera
300 g mlevenih oraha
6 štangli čokolade
3 kašike mlevenog keksa
1/2 kašičice soli
Za fil:
12 žumanaca
18 kašika šećera u prahu
200 g čokolade
250 g putera
Ostali sastojci:
4 dl slatke pavlake
1 kg kajsija iz kompota

Priprema:

Kore:
1. Umutiti 4 belanceta sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 150 g šećera uz neprestano mućenje dok se ne dobije čvrst šam.
2. Posebno sjediniti 2 štangle rendane čokolade, 100 g mlevenih oraha i kašiku mlevenog keksa pa dodati u šam od belanaca i polako promešati varjačom.
3. Okrugao pleh prečnika 26 cm obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 20 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil:
1. Penasto umutiti žumanca sa šećerom pa skuvati na pari uz neprestano mešanje. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.
2. Posebno umutiti puter i sjediniti sa ohlađenim filom od čokolade.
Finalni postupak:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, kajsije ocediti i iseći na kockice.
2. Tortu filovati na sledeći način: prvu koru premazati 1/3 čokoladnog fila, rasporediti po njemu 1/3 seckanih kajsija i premazati ih 1/3 šlaga od slatke pavlake. Isti postupak filovanja ponoviti još dva puta. Dekorisati po želji.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još