Torta arabika

Torta arabika

Autor: | 30/01/2015

0

Sastojci:

Za koru:
125 g putera
200 g šećera
prstohvat soli
1/2 kašičice cimeta
1 kašičica rendane kore limuna
6 jaja
100 g čokolade
200 g brašna
Za fil:
6 dl mleka
2 pudinga od čokolade
2 kašike nes kafe
150 g šećera
250 g putera
Za glazuru:
150 g čokolade
75 g putera

Priprema:

Kora:
1. Umutiti puter sa 100 g šećera, a zatim postepeno dodavati jedno po jedno žumance uz neprestano mućenje mikserom.
2. Dodati otopljenu čokoladu, brašno, cimet, rendanu koru limuna i dobro umutiti.
3. Posebno umutiti belanaca sa preostalim šećerom, dodati u smesu od žumanaca i polako promešati varjačom.
4. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i presuti u njega smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 60 min.
5. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, te je poprečno preseći na četiri dela.
Fil:
1. U šerpu sipati 5 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko i puding od čokolade pa sipati u ključalo mleko. Kuvati uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati nes kafu.
3. U ohlađeni puding dodati omekšali puter i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Kore ravnomerno premazati pripremljenim filom i naslagati ih jednu na drugu.
2. Čokoladu rastopiti sa puterom i preliti preko torte.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još