Sastojci:
Za koru:
125 g putera
200 g šećera
prstohvat soli
1/2 kašičice cimeta
1 kašičica rendane kore limuna
6 jaja
100 g čokolade
200 g brašna
Za fil:
6 dl mleka
2 pudinga od čokolade
2 kašike nes kafe
150 g šećera
250 g putera
Za glazuru:
150 g čokolade
75 g putera
Priprema:
Kora:
1. Umutiti puter sa 100 g šećera, a zatim postepeno dodavati jedno po jedno žumance uz neprestano mućenje mikserom.
2. Dodati otopljenu čokoladu, brašno, cimet, rendanu koru limuna i dobro umutiti.
3. Posebno umutiti belanaca sa preostalim šećerom, dodati u smesu od žumanaca i polako promešati varjačom.
4. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i presuti u njega smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 60 min.
5. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, te je poprečno preseći na četiri dela.
Fil:
1. U šerpu sipati 5 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko i puding od čokolade pa sipati u ključalo mleko. Kuvati uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati nes kafu.
3. U ohlađeni puding dodati omekšali puter i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Kore ravnomerno premazati pripremljenim filom i naslagati ih jednu na drugu.
2. Čokoladu rastopiti sa puterom i preliti preko torte.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)