Sastojci:
2 veće kutije piškota
2,5 dl mleka
6 jaja
300 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
2 vanil-šećera
200 g putera
100 g seckanih lešnika
300 g višanja bez koštica
4 dl slatke pavlake
Priprema:
1. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje. Piškote natapati u mleko, pa njima obložiti dno i stranice kalupa.
2. Žumanca odvojiti od belanaca, pa sa 100 g šećera i vanil-šećerom skuvati na pari. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
3. Omekšali puter penasto umutiti, sjediniti sa smesom od čokolade i izmiksati. Na kraju dodati oceđene višnje i seckane lešnike. Promešati varjačom.
4. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati preostali šećer uz neprestano mućenje mikserom.
5. Šam od belanaca sjediniti sa filom i promešati varjačom.
6. Pripremljeni fil naneti preko piškota i poravnati. Ostaviti u frižideru da se stegne.
7. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko torte.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)