Sastojci:
800 g fileta soma srednje debljine
600 g krompira
40 g konzervisanog rena
1 glavica crnog luka
100 g mladog graška
100 g kukuruza šećerca
1 veća šargarepa
200 g pirinča, ulje
5 dl juneće supe
mešavina začina
Priprema:
1. Filete soma iseći na krupnije komade, začiniti ih po ukusu i premazati renom.
2. Krompire oguliti i kratko blanširati u ključaloj slanoj vodi oko 5 min. Potom ih ocediti, ostaviti da se ohlade i izrendati na krupno rende.
3. Filete soma posuti rendanim krompirom sa obe strane. Potom tepsiju obložiti papirom za pečenje i poprskati uljem, pa poslagati filete u krompiru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.
4. Posebno pripremiti rižoto. Crni luk i šargarepu sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati mladi grašak i kukuruz šećerac, te kratko propržiti. Dodati pirinač i pržiti ga uz neprestano mešanje 5 min. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok pirinač ne nabubri. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu.
5. Rižoto poslužiti uz pečene filete soma.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)