Sastojci:
Za kore:
8 belanaca
8 kašika šećera
2 kašike brašna
50 g čokolade
150 g seckanih lešnika
1 kašika ulja
1 list oblande
Za fil:
8 žumanaca
250 g šećera
2 vanil-šećera
200 g margarina
100 g seckanih lešnika
100 g žele bombona
Za glazuru:
100 g čokolade
50 g margarina
Priprema:
Kore:
1. Umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer uz neprestano mućenje dok se ne otopi.
2. Dodati brašno, rendanu čokoladu, seckane lešnike i kašiku ulja, pa polako promešati.
3. Tepsiju veličine lista oblande obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. Umutiti žumanca sa šećerom i vanil-šećerom, pa skuvati na pari. Sačekati da se ohladi, te dodati omekšali margarin i umutiti mikserom.
2. U dobijenu smesu dodati seckane lešnike, žele bombone i promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Na tacnu postaviti list oblande hrapavom stranom okrenutom nadole. Premazati polovinom fila, pa prekriti korom od belanaca. Naneti preostali fil i završiti sa oblandom. Ostaviti da se stegne.
2. Sjediniti izlomljenu čokoladu sa margarinom i rastopiti na pari. Preliti preko gornjeg lista oblande i ostaviti da se ohladi. Nakon toga iseći na štangle željene veličine.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)