Sastojci:
5 dl mleka
2 vanil-šećera
5 žumanaca
150 g šećera
3 dl slatke pavlake
15 g želatina
preliv od čokolade
Priprema:
1. U manjoj šerpi sjediniti mleko i vanil-šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti žumanca i šećer, te kuvati na pari. Postepeno dodavati ključalo mleko i mešati dok se fil ne zgusne. Zatim skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.
3. Želatin preliti sa 6 kašika vode i ostaviti da nabubri. Kada želatin nabubri, dodati ga u prohlađen fil i promešati.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati je u fil kad počne da se želira i polako promešati kako bi se dobila homogena masa.
5. Preliv od čokolade razliti po čašama, pa preko njega sipati pripremljen krem i ostaviti da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)