Sastojci:
1 l mleka + mleko za umakanje keksa
5 kašika šećera
7 kašika griza
500 g ”pti ber” keksa
5 dl slatke pavlake
250 g margarina
Priprema:
1. U manju šerpu sipati mleko, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Postepeno dodavati griz i mešati dok se ne zgusne. Potom skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađen griz dodati margarin i umutiti mikserom.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
5. ”Pti ber” keks umakati u mleko i njime obložiti dno tacne za kolače.
6. Preko keksa naneti polovinu fila od griza, a zatim premazati polovinom šlaga od slatke pavlake.
7. Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio pripremljen materijal.
8. Pripremljen kolač ostaviti da se stegne, iseći ga na kocke i poslužiti.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)