Sastojci:
Za kore:
9 jaja
9 kašika šećera
6 kašika brašna
3 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
Za fil:
1 l mleka
200 g šećera
3 pudinga od čokolade
250 g margarina
4 dl slatke pavlake
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Kore:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Zatim umutiti žumanca i šećer, te dodati sneg od belanaca, brašno, kakao i prašak za pecivo, i polako promešati.
3. Veći pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru ostaviti da se ohladi pa je vertikalno preseći dva puta kako bi se dobile tri kore.
Fil:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od čokolade i sipati u ključalo mleko. Uz neprestano mešanje kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađen puding dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
2. Prvu koru premazati polovinom fila, te preko njega naneti polovinu šlaga od slatke pavlake. Postupak ponoviti još jednom i završiti trećom korom.
3. Čokoladu otopiti na pari i preliti preko kolača. Staviti u frižider da se stegne, a zatim kolač iseći na kocke.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)