Sastojci:
8 jaja
400 g šećera u prahu
300 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
3 dl mleka
2 kašike ruma
2 velike kutije piškota
Za dekoraciju:
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 200 g šećera u prahu i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca i 100 g šećera u prahu, dodati otopljenu čokoladu i promešati.
3. Margarin umutiti sa 100 g šećera u prahu, dodati u krem od žumanaca i izmešati. Na kraju dodati šlag od belanaca i polako promešati varjačom.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleko i rum.
5. Okrugao kalup za tortu obložiti folijom. Piškote umakati u pripremljenu mešavinu mleka i ruma, pa prekriti dno kalupa za tortu i premazati sa malo fila. Postupak ponavljati dok se ne utroši
pripremljen materijal, a završiti sa piškotama.
6. Pripremljenu tortu staviti u frižider da se stegne. Zatim je izvrnuti naopačke na tacnu za tortu i preliti otopljenom čokoladom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)