Sastojci za jednu osobu:
- 250 g lososa
- 80 g graška
- 30 g pančete
- 30 g šargarepe
- 20 g crnog luka
- 10 g zelene salate
- fond od povrća za nalivanje
- 30 g putera
- ulje, so i biber po želji
Priprema:
Stek lososa posolite i ispecite na ulju sa obe strane. Prebacite ga na pleh i stavite u rernu na 200 stepeni Celzijusovih osam do deset minuta. U drugom tiganju ili šerpi propržite slaninu koja je prethodno iseckana na žilijen, dodajte sitno iseckani crni luk, šargarepu, koja je takođe iseckana na žilijen, i grašak. Sve dobro propržite, pa nalijte fondom od povrća da ukrčka. Dodajte puter da se sve lepo zgusne i dobije kremastu strukturu. Posolite i pobiberite po potrebi.
U dublji tanjir servirajte grašak, pa preko njega položite pečen stek lososa.
Recept: kuvar Igor Belošević - restoran „Grafičar“
Foto: Mirko Tabašević
Slične Vesti
Pročitajte još
Novogodišnja dekoracija u domu Tamare Dragičević i Petra Benčine kao iz najlepše bajke
Jelka Tamare Dragičević je prelepo ukrašena
22/12/2024
Saznajte višeNugat kuglice po receptu Nine Janković, novogodišnja poslastica koja se topi u ustima
Recept Nine Janković za nugat kuglice obožavaće cela porodica
22/12/2024
Saznajte višeSnežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)