Sastojci za jednu osobu:
- 250 g lososa
- 80 g graška
- 30 g pančete
- 30 g šargarepe
- 20 g crnog luka
- 10 g zelene salate
- fond od povrća za nalivanje
- 30 g putera
- ulje, so i biber po želji
Priprema:
Stek lososa posolite i ispecite na ulju sa obe strane. Prebacite ga na pleh i stavite u rernu na 200 stepeni Celzijusovih osam do deset minuta. U drugom tiganju ili šerpi propržite slaninu koja je prethodno iseckana na žilijen, dodajte sitno iseckani crni luk, šargarepu, koja je takođe iseckana na žilijen, i grašak. Sve dobro propržite, pa nalijte fondom od povrća da ukrčka. Dodajte puter da se sve lepo zgusne i dobije kremastu strukturu. Posolite i pobiberite po potrebi.
U dublji tanjir servirajte grašak, pa preko njega položite pečen stek lososa.
Recept: kuvar Igor Belošević - restoran „Grafičar“
Foto: Mirko Tabašević
Slične Vesti
Pročitajte još
Savršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
19/04/2025
Saznajte višeŠta sa starom čuvarkućom? Postoji mnoštvo običaja, ali ovo nikako ne radite
Čuvarkuća se čuva cele godine, a kada ofarbate novo jaje ovo nikako ne smete da uradite
19/04/2025
Saznajte višeNa Veliki petak pravi vernici ovo POVRĆE nikako ne jedu
Veliki petak je dan kada hrišćani poste
18/04/2025
Saznajte višeČivutska jaja: Bojana Stefanović tradiciju ne prekida, ovo je tehnika farbanja njene prababe
Farbanje jaja po starinskom receptu Bojane Stefanović
18/04/2025
Saznajte višeOvde Mila caruje: Vikendica Jelene Bačić Alimpić u okviru nacionalnog parka raj je za dušu
Vikendica Jelene Bačić Alimpić nalazi se na Fruškoj gori
17/04/2025
Saznajte višeZaboravljeni običaj: Zašto se za Uskrs u kuću unosi jorgovan?
Jorgovan za Uskrs treba uneti u dom
17/04/2025
Saznajte više
Komentari (0)