U Kulturnom centru Grad održan još jedan "Delikatesni ponedeljak"

U Kulturnom centru Grad održan još jedan "Delikatesni ponedeljak"

Autor: | 27/03/2013

0


Pre dva dana je u Kulturnom centru Grad održan još jedan, sada već tradicionalni "Delikatesni ponedeljak", a ovoga puta svoje kulinarske veštine predstavio je tim Beogradskog festivala igre uz veliku pomoć kompanije Delhaize Srbija. Veliki broj novinara, prijatelja festivala, među kojima je bio i Ambasador Belgije, gospodin Alen Kundicki, okupio se da podrži ovaj mali tim i zajedno sa njima dočeka predstojeći Beogradski festival igre koji se održava od 5. do 19. aprila.

Iako je poznato da tim Beogradskog festivala igre već godinama čine samo dame, ovog puta "varjače se prihvatio" i jedan muškarac, i ni manje ni više, nego generalni direktor kompanije Delhaize Srbija, David Vander Skuren, koji je devojkama otkrio kako se pravi i poslužuje pravi belgijski vafl! U dobroj atmosferi, i uz zvuke koje smo zapamtili sa prošlogodišnjeg festivala i nastupa Holandskog plesnog teatra, gosti su mogli na velikom platnu da pogledaju kratke odlomke iz produkcija koje publiku očekuju na ovogodišnjem, jubilarnom 10. Beogradskom festivalu igre.

Kako smo čuli od organizatora, ovo nije bila prva akcija koju su zajednički ostvarili Beogradski festival igre i Delhaize Srbija, a primer predhodnih mogli smo da uočimo i na bezbroj zanimljivih fotografija sa kojih su se osmehivali redovni potrošači marketa Maxi i Tempo, sa solistima Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i malim balerinama, polaznicama Baletske škole Nacionalne fondacije za igru. Važno je napomenuti da na ovogodišnjem festivalu, gostuju dve poznate plesne kompanije iz Belgije. U pitanju su kompanija Peeping Tom, koja je pre tri godine oduševila publiku u Beogradskom dramskom pozorištu, ali i trupa Ultima Vez na čelu sa koreografom i filmskim stvaraocem Vimom Vandekejbusom. Beogradski festival igre se ove godine zaista portudio da svoj jubilej proslavi na najbolji mogući način, te je Delikatesni ponedeljak bio samo još jedan u nizu povoda za dobro druženje i okupljanje. Ovo je tek početak, jer prva festivalska zavesa se otvara tek za nekoliko dana. Zato požurite na blagajne i ulepšajte sebi proleće najboljom igrom.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi:

Pročitajte još