Poznati se opraštaju od Bore: Znala sam da je to njegov poslednji intervju, bilo mi je teško

Poznati se opraštaju od Bore: Znala sam da je to njegov poslednji intervju, bilo mi je teško

Autor: | 04/09/2024

0

Smrt Bore Đorđevića potresla je region. Javne ličnosti širom Balkana opraštaju se od jedne od najvećih muzičkih zvezda.

Poznati roker preminuo je rano jutros u bolnici u Ljubljani od opstruktivne bolesti pluća zbog koje je poslednje dane života proveo na respiratoru.

Antonio Ahel / ATAImages

 

Kolege, prijatelji, poznanici i poštovaoci njegovog maestralnog rada poslednji put opraštaju se od Bore na društvenim mrežama.

Među prvima se oglasila glumica Gorica Popović čije poznanstvo sa rokerom datira iz davne 1974. godine.

- Veoma sam potresena Borinim odlaskom. Znamo se od 1974. godine sa fakulteta. Bila sam presrećna kad me je pozvao u grupu „Suncokret”.

Bio je veliki umetnik, pesnik, sjajan muzičar, živeo je rokenrol, obožavao je scenu i nastupe. Znali smo da je ozbiljno bolestan i bili smo u stalnom kontaktu.

Dok je to bilo moguće. Veoma sam tužna. Slava ti, dragi Boro – rekla je glumica.

Instagram

 

Neda Ukraden se poslednji put oprostila od Bore uz reči: „Pogledaj dom svoj, anđele... Neka ti je večna slava”.

Lidija Vukićević nije mogla da sakrije tugu zbog Borinog preranog odlaska, objavila je njegovu fotografiju na Instagramu, a reči koje mu je uputila pogodile su svakog: 

- Ljubav je jedini vazduh koji si udisao - napisala je dramska umetnica uz emotikon slomljenog srca.

Instagram

 

Članovi „Leksington benda” takođe su uputili poslednji pozdrav Bori kao i Vesna Dedić, Vukota Brajović, Ivana Mihić, Željko Joksimović, Vujadin Savić, Nataša i Kristina Bekvalac.

Nikola Rokvić objavio je fotografiju na kojoj su Đole Balašević i Bora uz jaku poruku: „Nebesko carstvo dobija još jednog velikog pesnika”.

Smrt Bore Đorđevića duboko je pogodila i Suzanu Mančić kojoj je ova sreda krenula veoma loše od ranog jutra kada je saznala strašne vesti: 

Instagram

 

-  Ovaj dan je počeo loše. Ode nam Bora Đorđević, nezamenljiv, opor i sladak, romantik i buntovnik. Putuj mirno, dragi druže. Zbogom.

Pročitajte: Četiri godine kasnije... Dva člana Riblje čorbe preminula na isti način, Bora doživeo njegovu sudbinu

Vesna Dedić nas je podsetila na jednu od prvih emisija „Balkanskom ulicom” gde je u jednoj kafani na Tašu ugostila legendarnog rokera koji joj je govorio o trenucima najveće sreće i tuge u životu.

Aleksandar Milić Mili se takođe od Đorđevića oprostio emotivnim rečima: 

-  Dragi Boro, hvala ti na detinjstvu u kom si nam ti otvorio rokenrol i vezao nas za tvoju umetnost zauvek.

Hvala ti za tinejdžerske dane kada smo kroz tvoje stihove i energiju otkrivali sta sve sme da se kaže, kako čovek treba da drži do svojih stavova, javno ih iznosi oslikavajući društvo u kojem smo živeli i koliko god oni šokantni bili, naučio si nas da biti hrabar je vrlina i potreba svakog umetnika.

Instagram

 

Hvala ti za zrelost gde si pravu ljubav slikao realno bez kalkulacija i romansiranja tačno onakva kakva je – velika, beskrajna, često surova ali beskompromisna u nameri da ovaj svet učini boljim.

Hvala ti na poeziji o vetrovima našeg vremena koja nas je često nasmejala ali koja je u formi sociološke satire ostavljala dubok trag za razmišljanje i hranila slobodu razmišljanja i govora kojoj si posvetio svoj život i nama je nesebično prenosio.

Hvala ti i danas, kad te nema više, što smo živeli u tvoje vreme. Počivaj u miru, veliki dečače. Nisi otišao, pesama imamo da ih otkrivamo ponovo i ponovo.

Mira Adanja Polak objavila je insert iz poslednjeg intervjua koji je radila sa Borom, naglašavajući da joj je bilo veoma teško tokom snimanja.

Osećala je da je to Borin poslednji. I bi tako.

 

 

Putuj u miru, legendo, i hvala ti na svemu!

Instagram

 

Instagram

 

Instagram

 

Instagram

 

Instagram

 

Instagram

 

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić Dejan Milićević, ATA Images, Luka Šarac, Profimedia

Najnovije vesti